Mijn verhaal

Op deze pagina wil ik iets vertellen over hoe ik ben gekomen tot het oprichten van Knopen en Zo. Ik zal proberen het kort te houden ;-).

Toen ik 10 was, ging ik bij de landscouting, maar de knooplessen daar vond ik nooit super interessant. Wat ik wel erg leuk vond, was klimmen, en zodra het vrij besteedbare tijd was, ging ik altijd op zoek naar de begeleider die mij daarmee kon helpen. Voor de klimmers onder jullie: Toendertijds vond ik een teruggestoken achtknoop onmogelijk om te maken!

Ik spring vooruit naar de zomer van 2016. Ik ging voor het eerst op Holtus zeilkamp, in week 3. Daar kwam ik voor het eerst écht in aanraking met knopen, en begon mijn liefde ervoor ook echt te groeien. Ik vond het heerlijk om boten op- en af te tuigen, en had de boot vaak al klaar tegen de tijd dat de rest van de bemanning met de instructeur aankwamen. In 2017 en 2018 ben ik ook meegeweest met Holtus, en heb er altijd met volle teugen van genoten. Op het kamp van 2018 heb ik ook leren splitsen, maar daarover later meer!

Op Holtus probeerde ik altijd zo veel mogelijk te leren, waar anderen probeerden zo veel mogelijk lol te hebben. Omdat ik het snel oppakte, probeerde ik in mijn eerste jaar meteen Holtus C en B tegelijkertijd te halen, maar haalde alleen mijn C. Het lukte mij pas in 2018 om Holtus B te halen. Nu ben ik helaas te oud om mee te gaan met Holtus, en Holtus A, het ultieme diploma, zal ik helaas dus nooit halen. Dat betekent niet dat ik niet meer kan oefenen met zeilen, want begin 2018, na lang sparen, kocht ik mijn eigen zeilboot, de Sailhorse met zeilnummer 2340. De boot heeft tot op de dag van vandaag nog geen naam, maar als je een witte Sailhorse op de Rotte ziet varen, zwaai even!

In het begin van 2019 begon het idee van Knopen en Zo te groeien, omdat ik graag een bedrijfje wilde beginnen in iets waar ik gepassioneerd over was. Ten tijde van schrijven is het bijna 2020, en heeft Knopen en Zo ook een YouTube kanaal. In 2020 wil ik daar graag video’s gaan plaatsen, om Knopen en Zo wat meer bekendheid te geven. 

Splitsen is voor mij een heerlijke bezigheidstherapie, en in 2020 ga ik er ook cursussen in geven. Op dit moment ben ik bezig om alles rond te krijgen, maar kijk regelmatig even op de website wanneer de cursussen beginnen!

Een andere hobby van mij, waarin touw, lijnen en knopen regelmatig terugkomen, is bushcraft en survival. Op dit moment ben ik hierin heel veel aan het leren, maar ben jij nou ook graag buiten, laat het mij weten via het contactformulier! Ik zou het leuk vinden om bushcraft samen met iemand te doen.